SIKA, Construction Technologies Australia’yı Satın Alıyor

SIKA, Construction Technologies Australia’yı Satın Alıyor

By: Bülent Balyemez

Sıka, Construction Technologies Australia’yı Satın Alıyor

Özel kimyasallar konusunda faaliyet gösteren SİKA, Avustralya’n ın önde gelen seramik yapıştırıcıları ve harç katkıları tedarikçisi Construction Technologies Australia Pty Ltd (CTA)’yi satın alma konusunda anlaşma sağladı. CTA 2014 yılında 22 milyon İsviçre Frangı satış yaptı ve 51 çalışanı bulunmakta. CTA’nın fabrikaları ile birlikte, SİKA’nın dünya genelindeki harç ve sıva malzemeleri fabrika sayısı 79’a çıkacak.
Son birkaç yılda, CTA dinamik bir büyüme süreci yaşadı ve seramik yapıştırıcılarından harç katkılarına kadar geniş yelpazede ürünleri ile kendini üst düzey alıcıların gözünde anahtar tedarikçi olarak konumlandırdı.
CTA’nın satın alınmasıyla SİKA, üretim ağını ve fayans uygulamaları ve yapıştırıcıları ile su yalıtımları konusunda Avustralya’nın önde gelen tedarikçisi olmak için sıva ve harç teknolojileri konusundaki kaldıracını genişletecek. Dahası, CTA’nın geniş ürün yelpazesi SİKA’ ya yeni ve mevcut dağıtım kanallarındaki iş olanaklarını büyütme fırsatı verecek. CTA’nın Yeni Zelanda’daki dağıtım kanalı da SİKA’y a geçecek ve buradaki önemli pozisyondaki yöneticiler SİKA için çalışmaya devam edecek.
Bu satın alma, SİKA’nın harç ve sıva alanındaki genişlemesinin bir sonraki adımını temsil ediyor. 2014 yılında gerçekleşen %31’lik büyüme ile sıva ve harç ürünleri SİKA’nın en güçlü büyüyen iş kolu. Asya-Pasifik Bölge Başkanı Heinz Gisel yaptığı açıklmada, “CTA’nın satın alınmasıyla Avustralya’da sıva ve harç iş kolunu genişlettik ve geniş bir ürün gamına ulaştık ve yeni pazar kanallarına erişim sağladık” dedi.